Recent zijn er twee kwetsbaarheden gevonden in moderne processors. Volgens onderzoekers van Google en de Technische Universiteit van Graz wordt het hierdoor mogelijk om bijvoorbeeld wachtwoorden te stelen.

Dit gebeurt door misbruik te maken van de zogenaamde “speculative execution”. De CPU voert op de achtergrond al allerlei mogelijke scenario’s uit voordat de gebruiker of het systeem zo ver is. Hierdoor staat de actie die later gekozen wordt al klaar en kan deze dus sneller worden uitgevoerd.

Meltdown en Spectre zijn een gevaar wanneer deze in een geïnfecteerd programma of simpelweg als virus op het systeem terecht komen. Kwaadwillenden kunnen inbreken in de processorkernel en zo de tijdelijk ingeladen gegevens buitmaken. Processors van de merken Intel, AMD en ARM zijn getroffen.

Er is voor zover bekend nog geen misbruik gemaakt van dit lek.

De grote hard- en softwaregiganten hebben waar mogelijk al updates uitgebracht. Wij raden ten zeerste aan om er extra op te letten dat de laatste updates geïnstalleerd zijn op uw machine.
Uiteraard kunnen wij deze taak ook voor u uitvoeren. Klik hier om vrijblijvend informatie te ontvangen over onze ondersteuning en onderhoudscontracten.

Lees meer over dit onderwerp op www.tweakers.net.

 

Als kersverse #partner van https://t.co/CUeEswJXdj kunnen wij onze klanten nu nog beter #ontzorgen op het gebied va… https://t.co/VeUTEdlk74

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Voor het analyseren van het verkeer naar onze website gebruiken wij Google Analytics. U kunt meer informatie lezen in onze privacyverklaring .
Ok