Mobiele apparaten zijn een zeer belangrijk deel geworden van ons dagelijks leven. En deze apparaten schreeuwen om een snelle internetverbinding, om alle inhoud die wij willen snel en vloeiend op het scherm te krijgen.
De meeste smartphones en tablets werken nog via 3G. Dit is vaak te beperkt qua snelheid en bovendien snoepen we dan van onze duur betaalde databundel. Dus als er een open Wifi netwerk in de buurt is, dan duiken we daar massaal bovenop.
Maar hoe veilig is een open wifi netwerk, waarvan we de eigenaar niet kennen?

Sophos prepareerde een renfiets met talloze wifi scanners, accesspoints en GPS ontvangers en volgde James Lyne op zijn "warbiking" door diverse wereldsteden om te zien hoe het gesteld is met de veiligheid van onze wifi netwerken. Tevens toont hij aan hoe achteloos wij omgaan met open Wifi netwerken, waardoor mensen met kwade intenties moeiteloos persoonlijke gegevens en wachtwoorden kunnen registreren.

Binnenkort zal James ook Amsterdam onveilig (of in deze context juist veilig!) maken met zijn warbiking fiets. In dit filmpje een topje van de ijsberg, Warbiking London.


Zie ook; Sophos Warbiking Project.

Als kersverse #partner van https://t.co/CUeEswJXdj kunnen wij onze klanten nu nog beter #ontzorgen op het gebied va… https://t.co/VeUTEdlk74

Ok

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Voor het analyseren van het verkeer naar onze website gebruiken wij Google Analytics. U kunt meer informatie lezen in onze privacyverklaring .